Mm305 unit 9 project, complete solutions, a+ grade guaranteed

1. Allen Machines specializes in developing weed-harvesting equipment that is used to clear small lakes of weeds.  Allen Machines is contemplating the construction of a machine that would harvest weeds on narrow rivers and waterways.  The activities and time in weeks necessary to build one of these experimental machines are shown in the table below.

 

Activity

Immediate Predecessors

Time in Weeks

A

none

3

B

A

5

C

B

4

D

B

3

E

C,D

2

F

A

1

G

D,E

2

H

D,F

3

 

 

 

1.    What is the minimum possible time required for completing the project? 

 

2.    What is the latest possible time that Activity F may be started without delaying the completion of the project? 

 

3.    What is the latest finish time for Activity H? 

 

4.    What is/are the critical path(s)? 

 

 

Explanation: (Please include Gantt Chart and/or Network Graph):

 

 

 

 

2. The following is the activity and associated costs for the renovation of the local high school football stadium. The times are in weeks.

 

Explanation:  You can enter the above information into QM for Windows->Project Management,->Cost Budgeting.

 

 

 

Activity

Immediate Predecessor

Time

Cost ($)

A

5

10,000

B

3

25,000

C

A

7

15,000

D

C

1

30,000

E

A, B

1

20,000

F

E

1

12,000

G

C, D

5

56,000

H

F

1

20,000

 

 

1.    What is the critical path and total time required for this project? 

 

Answer:  

 

 

 

 

 

Explanation: (include Gantt Chart and/or Network Graph):

 

 

 

  

 

2.    How much of the total (cumulative) budget would be spent in Week 8 (Period 8) with the earliest start budget? 

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include cost budgeting table):

 

 


3. Precision Manufacturing has a government contract to produce stainless steel rods for use in military aircrafts.  Each rod is required to be 15 millimeters in diameter. Each hour, random samples of size n = 5 rods are measured to check process control. Four hours of observations yielded the following:

 

Explanation: You are looking at the control limits for the variable, average diameter. You can use Excel QM or QM for Windows->Quality Control->x-bar and r-charts.

 

 

 

 

Diameter

Time

Rod 1

Rod 2

Rod 3

Rod 4

Rod 5

9 A.M.

14.5

14.9

17.9

16

15.9

10 A.M.

15.1

14.7

13

15.4

14.9

11 A.M.

18.9

15

17.9

18.3

16.5

Noon

35

15.2

32.1

18.1

15

 

 

 

1.    Construct the xbar-chart and the R-chart.

 

Please include charts below:  

 

 

 

 

 

1.    Is the process in control?

 

xbar chart UCL =                                 R-chart UCL =

 

xbar chart LCL =                                 R-chart LCL =

 

Explanation:

 

 

 

  

4. Modern Electronics specializes in manufacturing modern electronic components.  It also builds the equipment that produces the components.  Modern Electronics is considering building a new facility but the estimated profits would be impacted by the type of market that develops.  The probability for a strong market is 0.1; for a fair market is 0.3; and for a poor market is 0.6. You are responsible for advising the president of Modern Electronics on the type facility that should be built or to not build a facility at all.  The table shows the estimated profits under each market and for each size facility.

 

Explanation: You can use QM for Windows->Decision Analysis->Decision Table with the above information.

 

 

 

 

Estimated Profits

 

Strong Market

Fair Market

Poor Market

Build a large facility

550,000

150,000

-500,000

Build a medium-size facility

500,000

125,000

-150,000

Build a small facility

250,000

75,000

-25,000

Do not build a facility

0

0

0

 

 

 

1.    What is your recommendation to the president based on expected value that maximizes profits (EMV)?

Answer:

 

 

Explanation (include expected monetary value): 

 

 

Software Output:

 

 

2.    Provide a second recommendation to the president that minimizes regret.

Answer: 

 

 

Explanation (include expected monetary value):

 

 

Software Output:

 

 

 

5. Consulting income at Kaplan Associates for the period February – July is shown in the table below. Assume that the initial forecast for February is $9,000. Use Exponential smoothing to forecast August’s income.

 

Explanation: You can use Excel QM—Forecasting—Exponential with the above information.

 

  

Month

Income ($1,000)

February

9.0

March

8.5

April

7.8

May

9.7

June

9.3

July

9.8

 

 

 

1.    Use a smoothing constant of α = 0.25.

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

 

2.    Use a smoothing constant of α = 0.5.

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

 

3.    Analysis of the forecasting errors indicates which forecasting constant is best in this situation?

 

Answer:

 

 

 

Explanation:

 

 


6. Johnson Construction Company is in the process of installing power lines to a large housing development. The company wants to minimize the total length of wire used, which would minimize the company’s cost. The housing development is shown below.  Each house has been numbered, and the distances between houses are given in hundreds of feet.

 

Explanation: We want to create the minimum spanning tree (MST) for this network since all houses need to be connected.  You can use QM for Windows to do this.

 

  

 

 

1.    What do you recommend to Johnson Construction Company?

 

Answer:  

 

 

 

Explanation (including software output):

 

 

 

 

 

 

 

  

7. The storm drains in the Cedar Rapids, Iowa, have been upgraded following the devastating floods of 2008. The network of storm drains and the capacities are shown below.Determine the maximum flow (in hundreds of gallons of water per minute) from node 1 to node 5. Remember that the arc has both capacity and reverse capacity.

 

 

 

Explanation: You can use QM for Windows—Networks—Maximal Flow with the above information.

 

From Node

To Node

Fluid Flow

1

2

250

2

1

50

1

3

250

3

1

100

1

4

125

4

1

450

1

5

350

5

1

300

2

4

75

4

2

50

3

4

100

4

3

250

3

5

150

5

3

225

4

5

250

5

4

75

 

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

8. From the States Data Set the following output for Population and for the Areawas created.

 

 

 

 

 

1.    Which variable has the greatest relative variation?

 

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (including calculations):

 

 

 

 

9. You are a consultant working for Kaplan Consulting. The U.S. Department of Labor has requested assistance in evaluating the impact of economic stimulus on the unemployment rate. From the States Data Set the following t test was conducted to answer the question:

“Has there been a significant reduction in the national unemployment rate between January and May?”

 

Output from PhStat2            :                              Output from Excel-DataAnalysis:

 

                                               

 

            

 

1.    What is the Null and the Alternative Hypotheses?

 

Ho:

 

Ha:

 

 

 

1.    What is your level of alpha (α)?

 

 

 

 

 

2.    What is your decision about the hypothesis based on the software output?

 

 

3.    Has there been a significant reduction in the national unemployment rate between January and May?

 

 

10. The Governor of a southern state has asked Kaplan Consulting to determine if the state were able to increase the percentage of its population with a Bachelor’s Degree to 55%, what might be the expected median household income based on 2000 data? Here is the output from the Regression procedure from Excel.

 

 

 

 

 

1.    What would be the predicted median household income if the percentage of the population in the state were 55% or 55?

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (include all calculations):

 

 

 

 

 

 

Submitting Your Project

 

 

 

·         Save your project in a location that you will remember and with your full name. When you are ready to submit your project, click on the Dropbox and complete the steps below:

·         Click the link that says, “Submit an Assignment.”

·         In the “Submit to Basket” menu, select Unit 9 Project.

·         In the “Comments” field include your name.

·         Click the “Add Attachments” button.

·         Follow the steps listed to attach your Word Document.

·         You should revisit the Dropbox to view any helpful feedback your instructor has and to retrieve your graded project.

 

·         Make sure that you save a copy of your submitted project.

Order a unique copy of this paper
(550 words)

Approximate price: $22

Basic features
  • Free title page and bibliography
  • Unlimited revisions
  • Plagiarism-free guarantee
  • Money-back guarantee
  • 24/7 support
On-demand options
  • Writer’s samples
  • Part-by-part delivery
  • Overnight delivery
  • Copies of used sources
  • Expert Proofreading
Paper format
  • 275 words per page
  • 12 pt Arial/Times New Roman
  • Double line spacing
  • Any citation style (APA, MLA, Chicago/Turabian, Harvard)

Our guarantees

We are committed to making our customer experience enjoyable and that we are keen on creating conditions where our customers feel secured and respected in their interactions with us.
With our qualified expert team who are available 24/7, we ensure that all our customer needs and concerns are met..

Money-back guarantee

Our refund policy allows you to get your money back when you are eligible for a refund. In such a case, we guarantee that you will be paid back to your credit card. Another alternative we offer you is saving this money with us as a credit. Instead of processing the money back, keeping it with us would be an easier way to pay for next the orders you place

Read more

Zero-plagiarism guarantee

All orders you place on our website are written from scratch. Our expert team ensures that they exercise professionalism, the laid down guidelines and ethical considerations which only allows crediting or acknowledging any information borrowed from scholarly sources by citing. In cases where plagiarism is confirmed, then the costumier to a full refund or a free paper revision depending on the customer’s request..

Read more

Free-revision policy

Quality is all our company is about and we make sure we hire the most qualified writers with outstanding academic qualifications in every field. To receive free revision the Company requires that the Customer provide the request within fourteen (14) days from the first completion date and within a period of thirty (30) days for dissertations.

Read more

Privacy policy

We understand that students are not allowed to seek help on their projects, papers and assignments from online writing services. We therefore strive to uphold the confidentiality that every student is entitled to. We will not share your personal information elsewhere. You are further guaranteed the full rights of originality and ownership for your paper once its finished.

Read more

Fair-cooperation guarantee

By placing an order with us, you agree to the service we provide. We will endear to do all that it takes to deliver a comprehensive paper as per your requirements. We also count on your cooperation to ensure that we deliver on this mandate.

Read more

Calculate the price of your order

550 words
We'll send you the first draft for approval by September 11, 2018 at 10:52 AM
Total price:
$26
The price is based on these factors:
Academic level
Number of pages
Urgency